Gyermekjóléti Szolgálat / Alapadatok

AlapadatokElérhetőségek

  • Cím: 9600 Sárvár, Hunyadi u. 54.
  • Telefon: 95/326-690
  • Fax: 95/326-690
  • Mobil: 30/537-5009
  • E-mail: sarvartersegigyjsz@gmail.com
  • Intézményvezető: Tulok-Tóth Andra mb. intézményvezető
  • Hivatali kapu KÉR azonosító: SARVARGYJ
                              KRID: 249703995​

 

Illetékessége, működési területe (28 település)

Bejcgyertyános, Bögöte, Csánig, Csénye, Gérce, Hosszúpereszteg, Ikervár, Jákfa, Káld, Kenéz, Megyehíd, Meggyeskovácsi, Nagygeresd, Nemesládony, Nick, Nyőgér, Ölbő, Pecöl, Rábapaty, Répcelak, Simaság, Sótony, Uraiújfalu, Vámoscsalád, Vasegerszeg, Vashosszúfalu, Vásárosmiske, Zsédeny

 

Alaptevékenysége

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 39. és 40. §-a alapján gyermekjóléti szolgáltatás és a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 64. §-a alapján családsegítés biztosítása.

A gyermekjóléti szolgáltatás olyan, a gyermek érdekeit védő speciális személyes szociális szolgáltatás, amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgálja a gyermek testi és lelki egészségének, családban történő nevelkedésének elősegítését, a gyermek veszélyeztetésének megelőzését, a kialakult veszélyeztetettség megszüntetését, illetve a családjából kiemelt gyermek visszahelyezését.

A családsegítés a szociális vagy mentálhigiénés problémák, illetve egyéb krízishelyzet miatt segítségre szoruló személyek, családok számára az ilyen helyzethez vezető okok megelőzése, a krízishelyzet megszüntetése, valamint az életvezetési képesség megőrzése céljából nyújtott szolgáltatás.
« Vissza az előző oldalra!

Sárvár Térsége Többcélú Kistérségi Társulás - Magyar